Perkhidmatan Kami

(5-6 Tahun)

PROGRAM TADIKA

Waktu Operasi

Ahad   7:30am - 11:00am
Isnin - Khamis   7:30am - 11:30am

TADIKA- Konsep pembelajaran kami adalah Belajar sambil bermain. Bermain adalah lumrah kanak-kanak. Kajian menunjukkan 90% kanak-kanak yang gembira adalah kanak-kanak yang bijak. Bermula daripada umur 5 tahun hingga 6 tahun. Matlamat utama program Tadika ialah sebagai persediaan awal ke alam persekolahan formal apabila murid berumur 7 tahun. Pembelajaran selama 4 jam, ahad hingga khamis.

Pembelajaran

Super Maths
Reading Programme
Physical Education
Little Science
Little Hafiz
Cooking Class
Art & Craft
Computer Class
Music Movement
Practical Solat
English
Bahasa Malaysia
Bahasa Arab
Tulisan Jawi

Hafazan Surah

Al Fatihah
An Naas
Al Ikhlas
Al Kautsar
Ayat kursi
Al Nashr
Al Kahfi 1-10
Al Kahfi 100-110
Al Quraisy
Al Falaq
Al Masad
Al Fill
Al Humazah
Al Takaasur
Al Qadr
Al Kafirun
Al Insyirah

Aktiviti Tahunan

Haji Cilik
Hari Sukan & keluarga
Student Led Conference (3 kali setahun)
Lawatan sambil belajar
Lawatan dari Klinik Pergigian
Sambutan Hari Kebangsaan
Sambutan Hari Guru
Sambutan Hari Raya
Sambutan Hari Lahir
Marhaban
Haro Konvokesyen dan Persembahan
Gardening Day
Sesi Fotography

(24 Bulan - 4 Tahun)

PROGRAM TASKA

Waktu Operasi

Ahad - Jumaat   7:00am - 6:00pm
Cuti   Sabtu & Cuti Umum

TASKA/ PLAYSCHOOL – Dibawah Jabatan Kebajikan Masyarakat. Bermula daripada umur 24 bulan sehingga 4 tahun. Aktiviti Playschool merangsang perkembangan Bahasa, Fizikal, Sosio-emosi dan Kongnitif.  Pembelajaran sambil bermain yang menyeronokkan. kanak-kanak berusia 24 bulan hingga 4 tahun berpeluang untuk menerokai persekitaran pembelajaran berdasarkan minat mereka.

Program di Playschool menekankan konsep belajar melalui perbuatan. Memandangkan kanak-kanak belajar lebih baik melalui bermain, maka aktiviti interaktif yang berupaya merangsang kanak-kanak untuk berimaginasi dianjurkan. Murid berpeluang mengasah kreativiti mereka melalui aktiviti bercerita, lakonan, meneroka bahan berbeza dalam persekitaran mereka, menyanyi, bereksperimen, memasak, kesenian dan banyak lagi.

Matlamat Program Playschool

Memberi pengalaman belajar sambil bermain.

Fitrah kanak-kanak adalah ingin tahu / mencuba perbuatan orang dewasa, jadi di Playschool kami berikan pengalaman yang mereka inginkan dengan kaedah yang selamat dan inovatif

Meransang moto halus kanak-kanak dengan aktiviti yang menarik.

Meningkatkan deria rasa, penglihatan, sentuhan dan pendengaran murid dengan pelbagai eksperimen.

Murid dilatih untuk berkomunikasi setiap hari dalam aktiviti circle time.

(4-6 Tahun)

PROGRAM TRANSIT

Waktu Operasi

Ahad - Jumaat   7:00am - 6:00pm
Cuti Sabtu & Cuti Umum

TRANSIT / DAY CARE – Khas untuk murid yang telah bersekolah. Transit adalah tempat di mana murid yang pulang dari sekolah yang memerlukan tempat jagaan sementara Ibubapa mereka bekerja. Istimewa di Transit Butterlfy mempunyai pelbagai aktiviti seperti solat berjemaah, mengaji, menyiapkan “homework” dan aktiviti yang menarik sepanjang cuti sekolah.

Program Transit adalah khas untuk murid yang telah bersekolah. Transit adalah tempat dimana murid tinggal sementara menunggu kepulangan Ibubapa dari tempat kerja. Pelbagai aktiviti program transit antaranya, solat berjemaah, Bacaan surah, doa dan hadis. Semak mengaji dan membaca bagi murid Tadika.

Diwaktu Cuti Sekolah, Program direka bagi mengisi masa sepanjang berada di Taska. Antaranya Projek binaan, art & craft, senaman dan riadah, memasak, permainan dan pelbagai lagi aktiviti yang sangat menarik

Testimoni Kami

Soalan Lazim